Jump to content

Forums performance issues?


Recommended Posts

Forum performance, which is usually fine, got markedly slower for me yesterday afternoon EDT.  It’s been intermittently slow to really slow since then.

 

A couple of other posters just mentioned it as well, one also saying it started yesterday, but I didn’t see anything here about it so I figured someone should speak up.

 

Mobile user, iPhone 11Pro, latest iOS, Safari native browser.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
Ally123

What do you mean forum performance? Do you mean posting things cause thats been slow, but I would think thats just my internet.

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Ally123 said:

What do you mean forum performance? Do you mean posting things cause thats been slow, but I would think thats just my internet.

Reloading/refreshing Notifications, switching from subforum to subforum, replying to topics, and editing posts.  An hour ago, e.g., it took 34 seconds after I hit reply for my post to save.

 

I initially thought it was just me but two other people asked about it... and none of my other apps or sites are slow.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
Sky Tune Rein

I struggled logging in and in the last 15 minutes I've only been able to load several threads, a couple profile views and posted a status update and this post.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Zagadka

All morning (er oh crap it is almost 3 pm) it has been pretty spotty on responsiveness for me. I usually frequently have AVEN randomly time out on loading, but today it has been really bad, inaccessible for over an hour at a time (I've been going in and out).

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
timewarp

Yep, been like that for a couple of days. If past experiences are anything to go by, maybe it's time to unlock the backup forum.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
yellowseaurchin

It's extremely slow for me...several times today I have been unable to view threads and my browser (Edge) tells me AVEN was too slow in responding. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

For me it started early afternoon EDT yesterday (Friday), coincidentally around the time something related to BITS hosed our work internet (which I wasn’t using to get here XD).

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Ally123
9 minutes ago, ryn2 said:

Reloading/refreshing Notifications, switching from subforum to subforum, replying to topics, and editing posts.  An hour ago, e.g., it took 34 seconds after I hit reply for my post to save.

 

I initially thought it was just me but two other people asked about it... and none of my other apps or sites are slow.

yeah its been super slow compared to normal

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
timewarp
1 minute ago, Ally123 said:

yeah its been super slow compared to normal

It's about average compared to "normal" a few years ago 🤣

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
TormentDubz

Yeah it's taking forever

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Purple Red Panda

Slow for me also.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Sarah-Sylvia

The site is definitely slow for me. I do have some streams going on but usually it's fine.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
trifasciata

Chats dissapeared...again. Things are slower that usual, but its not too bad (on my end at least).

Link to post
Share on other sites
Sean_Bird

Extreeemely slow for me today. I haven't been able to view any forums or post since whenever I last made one on the thinking thread.

 

How am I supposed to be a jolly gay pirate with my fellow Avenites if I can't get into the party/art threads? :(

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Sean_Bird

Fuuuuunctiooooon

Oh my gooooooood

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
SocialMorays

Loading notifications, posting, and reacting to posts in particular have been extremely slow for me over the past hour or two. Loading new content is somewhat slower. I wasn't having any problems yesterday, or before around 4:30 or 5 pm EST.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
trifasciata

Nevermind my last post, things are now substantially slower. Ah well.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Artemis42

Yup me too, just noticed it within the last few hours. Nothing else is lagging nearly as much, I usually have pretty great Internet so I doubt the issue is on my end. Especially if others are noticing it too. Weird.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Phoenix the II

Same here guys...

 

@Coleslaw Please?

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
Sean_Bird

It's becoming functional again on my end. It seems to come and go in terms of loading speed.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Anthracite_Impreza

It's been really bad for all the chaos crew for a couple of days.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Janus DarkFox

Same here, intermittent, loads can be up to 2 minutes, any browser, Desktop and Mobile, any Themes, All Browsers, both WiFi and Mobile Data.

 

Staff are aware and Members may need to be patient more than usual with the Software at the moment.

 

Interestingly, this Thread is displaying as 0 Views for me currently.

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Sean_Bird said:

It seems to come and go in terms of loading speed.

*nods* definitely.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Yeah started yesterday for me too and comes and goes in terms of severity. Loading the results of a search took nearly two mins earlier.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
Sean_Bird

Not as much of an issue, but notifications are popping up as "___ posted just now!" and the post is up to 4 hours old.

Link to post
Share on other sites
Snao Cone

If it feels this slow to me now, imagine how much slower it's going to seem when the drugs kick in.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Sky Tune Rein
1 hour ago, Phoenix the II said:

Same here guys...

 

@Coleslaw Please?

I wouldn't mind some coleslaw right now either. ^_^

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ikr, for me it's been loading real slow, despite the fact that AVEN loads fast on my pc.

 

I have good internet, but I kinda thought it was lag

Ig since everyone else is sayin something, might as well, hehe...

 

sometimes I just give up waitig after a few secs and click another thing, while one thing was loading, so I can see that instead lol

@Coleslaw tho since Phoenix the II started it

Link to post
Share on other sites

Oh, good; I'm finally logged in and can post what I could only mention in the chat, earlier.

 

I've been having trouble logging in for the past couple of days, where, sometimes, it works (usually, earlier in the day) and, other times, it doesn't (like today, I tried logging in, for hours, but it wouldn't go through, on the main forum page).

 

Interestingly, though, when I tried clicking on chat, that worked and listed me as logged into my username (only for that, though). So, that's where I mentioned having problems with the forums, since I wasn't able to post about it on any of the forums.

 

If it helps, at all, when I tried logging in, I noticed AVEN's website said, "waiting for chatwee.api," then "waiting for asexuality.org/en." So, I decided to check "chatwee.api" on the website, "Is It Down?" and found out that their entire site/server was down. If AVEN uses that site for the forums, I thought it might be helpful for AVEN staff to know.

 

Also, I tried restarting my computer, earlier, clearing my cache, and using another browser, none of which helped, at all, and, like you, this was the only site I was having trouble with.

 

Thanks, for posting about this, because I couldn't, earlier. I tried checking the back-up boards.

 

Right now, though, the site seems to be working better, for me, now (so far), the way it should. I don't know if it'll stay that way.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...